Ook in tijden van Corona beheersen wij het onkruid op stoep en straat.

In april starten we weer met de eerste borstelronde van 2020. Uiteraard houden we ons bij deze werkzaamheden aan de maatregelen van het RIVM. De borstelronde start in Terheijden en gaat vervolgens via Wagenberg, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Drimmelen (plaats) naar Made. Met waarschuwingsborden maken we zichtbaar waar we aan het werk zijn in de straten. 

Waarom houden we deze borstelrondes?

Met de gemeente is afgesproken dat we het onkruid beheersen op stoep en straat. We gebruiken hiervoor een onkruidborstelmachine. Dit komt omdat er sinds maart 2016 geen gebruik meer mag worden gemaakt van chemicaliën. Om zo milieu vriendelijk, snel en eenvoudig onkruid te verwijderen borstelen we de stoep en straat met een borstelmachine. 

Leren van feedback

Tijdens de vorige borstelrondes ontvingen we diverse bruikbare tips. Zoals het plaatsen van meer waarschuwingsborden zodat het gebied en de kom waar we werken beter zichtbaar zijn. Veiligheid voor alles! Helaas ontvingen we ook klachten. De borstels van de machines verloren stukjes metaal, waardoor er lekke banden werden gereden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Daarom maken we dit jaar gebruik van andere borstels. Daarmee is het probleem gelukkig opgelost. 

Mocht je vragen hebben over de bestrijding van het onkruid op verhardingen?

Neem dan contact met ons op!